Κατηγορίες

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ cheetah

H αίσθηση της ταχύτητας και της ανεξαρτησίας δεν είναι πια ένα άπιαστο όνειρο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ενα αναπηρικό καροτσάκι διαφορετικό από τα άλλα προτείνει η δανέζικη εταιρεία R82. Το όνομά του εύγλωττο: Cheetah, δηλαδή τσίτα, το πιο γρήγορο αιλουροειδές.

H ταχύτητα ωστόσο δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του καροτσιού Cheetah, που κέρδισε ήδη τρία βραβεία σχεδιασμού, δύο στη Δανία και ένα στη Γερμανία. Το καροτσάκι είναι επίσης ιδιαίτερα εύχρηστο, κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη όχι μόνο για τα παιδιά που το χρησιμοποιούν, αλλά και για τους γονείς τους. Εύκολα διπλώνει και μπαίνει στο αυτοκίνητο και εύκολα μεταφέρεται. Επιπλέον, έχει το προσόν να «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί. Ενα παιδάκι μπορεί να το χρησιμοποιήσει από τρυφερή ηλικία ως την εφηβεία, αφού τόσο το κάθισμα μπορεί να γίνει πιο ευρύχωρο (το πλάτος του αυξάνεται από 28 ως 40 εκατοστά) όσο και ο σκελετός του, και μάλιστα χωρίς την προσθήκη εξαρτημάτων.

Το καροτσάκι προσφέρεται σε μοντέλο με τρεις ρόδες για μεγαλύτερη ευελιξία και σε μοντέλο με τέσσερις ρόδες για μεγαλύτερη σταθερότητα. Το κάθισμα έχει τη δυνατότητα ανάκλισης, χωρίς να αλλάζει το κέντρο βάρους του καροτσιού. Στα τέσσερα χρόνια που αφιέρωσε η R82 στην έρευνα για την τελειοποίηση του Cheetah πραγματοποίησε επίσης crash-tests που εγγυώνται την ασφάλειά του.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πλεονέκτημα του καροτσιού φαίνεται πως είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, τα οποία αποκτούν μαζί του ένα αίσθημα ανεξαρτησίας. Δεν είναι μικρό πράγμα να μπορείς ξαφνικά να κάνεις στροφή 180 μοιρών και να «εκτοξεύεσαι» προς την κατεύθυνση των φίλων σου στο γήπεδο του σχολείου, όταν είσαι ένα παιδί ούτως ή άλλως καθηλωμένο σε τέσσερις τροχούς...

Όλες οι τιμές των προιόντων είναι με το νόμιμο ΦΠΑ
Αποστολή προιόντων σε όλη την Ελλάδα
Το κόστος μεταφορικών είναι 4€ με αντικαταβολή